съболезнования

Турция, Израел и Унгария изразиха съболезнования за жертвите от Хитрино

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на своите колеги от Турция, Израел и Унгария във връзка с предложената от тях помощ след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември.

Борисов увери колегите си, че България ще се справи с щетите и последствията от бедствието в шуменското село Хитрино, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът на България изтъкна, че под негово ръководство действа националният план при защита при бедствия. Часове след бедствието бе отпусната еднократна помощ на засегнатите семейства.

„В такива ситуации държавата показва целия си потенциал. Мисля, че всички структури на държавно и общинско ниво реагираха своевременно. Ще продължим да помагаме на хората. За пореден път българите показаха, че са силни, когато са заедно“, заявява министър-председателят в отговор на колегите си.

В кореспонденция до министър-председателя Бойко Борисов Бинали Йълдъръм, Бенямин Нетаняху и Виктор Орбан поднасят своите съболезнования към семействата на загиналите и пожелават бързо възстановяване на пострадалите.

„Използвам възможността от името на турското правителство и турския народ да Ви уверя, че както винаги, и в този момент, Турция изразява своята подкрепа към България по повод трагичния инцидент, както и да потвърдя нашата солидарност спрямо Вас“, се казва в телеграмата на турския премиер Бинали Йълдъръм.

В писмото си премиерът на Унгария Виктор Орбан посочва, че Унгария има готовност да предостави помощ за възстановителните работи. „Моля, позволете от името на унгарците, да изразя съпричастността ни към семействата на загиналите и да пожелая бързо оздравяване на ранените“, се казва още в писмото.

- реклама -