Турция и Русия са близо до сделка за Су-35

Турция е близо до постигането на споразумение с Москва за закупуване на изтребители Су-35, както и съвместно производство на някои компоненти от самолетите, произведени от Русия, съобщиха турски източници в петък, съобщи в. „Сабах“.

Турски и руски представители обсъждат подробностите за продажбата на общо 36 изтребителя Су-35 на Турция, два месеца след посещението на президента Реджеп Тайип Ердоган в международното авиационно и космическо салон (МАКС)край Москва.

Източници добавиха, че официалните представители също обсъждат възможното участие на Турция в производството на някои компоненти от изтребителите, включително прецизни оръжия и боеприпаси.

При посещение на MAKС-2019 на 27 август на Ердоган бяха показани най-новото поколение руски стелт бойни самолети – изтребителят Су-57, изтребителите Су-35, както и военният вертолет Ка-52 и транспортният хеликоптер Ми-38.

Скоро след посещението на Ердоган Сергей Чемезов, ръководителят на руския държавен производител Ростех, заяви, че биха желали да продадат на Турция руски бойни самолети за въздушно превъзходство, ако Анкара „изрази желанието си“.

- реклама -