Фуркан Коркмаз Турция
Снимка: fiba.basketball

Турция заплаши да напусне Евробаскет 2022

Турция заплаши да напусне европейското първенство по баскетбол. Причината са скандалите в мача с домакина на шампионата Грузия. Двубоят завърши 88:83 в полза на Грузия след две продължения.

Помощник-треньорът на Турция Хакан Демир обяви, че баскетболистът Фуркан Коркмаз е бил нападнат от трима играчи на Грузия плюс хора от охраната, предава БТА. Федерацията на страната изиска записи от охранителните камери.

„Дойдохме тук да играем баскетбол, нищо повече от това, и всичко трябва да е на терена, но за съжаление има голям скандал извън терена, а това не е хубаво за спорта. Това трябваше да е само баскетболен мач, но не беше така. Имаме още два мача тук. Но когато те отиват в съблекалнята, трима от грузинския национален отбор плюс охраната причиняват бой, което е недопустимо. Грузия победи и ги поздравяваме, но това няма значение сега. Важното е това, което става в коридора, и тази новина стигна до нашите играчи, как наш състезател е бил атакуван“, каза Демир.

Федерацията на Турция подаде контестация, тъй като 22 секунди са били изгубени от часовника по време на инциденти в четвъртата част.

Националите на България са в същата група. Те имат три загуби и са последни в класирането. До края на груповата фаза нашите срещат именно Грузия на 6 септември и Белгия ден по-късно.

- реклама -