Хановер

Турци и кюрди се биха на летището в Хановер

До сблъсък между кюрди и турци се стигна в понеделник през нощта на летище „Лангенхаген“ в Хановер в северната част на Германия, съобщиха днес от пресслужбата на полицията.

Прокюрдската група пътници, която се намирала на терминала за заминаващи, провеждала спонтатнен митинг против военната операция на Турция в Сирия.

Избухнал спор между демонстрантите и турски пътници

В резултат на това се стигнало до свада, при която двама души били леко ранени. Полицията използвала сълзотворен газ срещу двайсетина от участващите в мелето.

Според местната преса на мястото на инцидента имало около 180 души. Демонстрантите скандирали антитурски лозунги към пътуващите към Истанбул с полет на „Търкиш еъруейз“. След като и те реагирали, се стигнало до сблъсък.

На 20 януари турският генерален щаб обяви началото на операцията „Маслинова клонка“ срещу кюрдските сили от Отряди за защита на народа (ОЗН) в сирийската област Африн, където живеят около 1,5 млн. кюрди. Досега според различни информации при турската офанзива с артилерия и от въздуха са поразени около 170 обекта, за които се твърди, че са укрепления на кюрдите. Вече има информация и за един загинал турски войник.

- реклама -