турският посланик

Турският посланик Гьокче на среща с Борисов

Турският посланик у нас Сюлейман Гьокче пристигна в сградата на Министерски съвет. Очаква се премиерът Бойко Борисов да проведе среща с турския посланик на четири очи.

Тази нощ Борисов даде извънреден брифинг заради опита за военен преврат в Турция. Той заяви, че с тревога следим събитията у нашите съседи.

BB„Първото и най-важното, което е – за всеки български гражданин се опитваме да се погрижим там – дали работи, дали е на екскурзия, дали има близки. Външният министър се чу с външния министър на Турция. Специалните служби направиха необходимите контакти. Поизяснява се вече ситуацията. Да се надяваме, че ще се отрегулира по законен и демократичен начин. Изключително важно е, което държим да кажем, че винаги сме били за законност, за спазване на конституцията на която и да е държава. Има ред за сваляне и махане от власт и това демократичният свят го е направил чрез избори. Точната формулировка – да няма спирала от насилие. Същото и днес сутринта говорихме – насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига. И някак си светът почва да свиква – всеки ден да има десетки убити и това да стане нормално. А то не е”, коментира по-рано Борисов.

Очаквайте подробности от срещата.

- реклама -