туризъм, реклама, Ангелкова

Туризмът иска поне 50% увеличение на парите за реклама

Министерството на туризма ще поиска поне 50 процента увеличение на парите за реклама за следващата година. В момента бюджетът за това перо е 11 млн.лева.

Това съобщи след заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният министър Николина Ангелкова.

На заседанието е обсъдена Националната програма за реклама за 2020 година заедно с представители на бизнеса местни власти и всички, които имат общо с туристическия бранш.

Министърът уточни, че все още не може да коментира сезона в конкретика, тъй като се чакат данни за юни.

„На срещата представихме различни мерки, очертани в документа както реклама на международни пазари дигитална реклама, пазари с интегрирани компании“, обясни тя.

Според Николина Ангелкова относно средствата за реклама е имало уверение от премиера, че за следващата година те ще са повече. Тя добави, че в края на август ще има повече яснота и за мерките, с които България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември. По думите й, в момента министерството провежда срещи с туроператори от Германия, Русия и всички останали пазари в топ 10 и топ 30 за нашата страна. Целта е да се видят тенденциите от самите туроператори от първа ръка.

Ангелкова отчете, че от януари до май ведомството отчита малък ръст от 1 процент за летния сезон, на данните за юни ще са определящи. Тя добави и, че единната система за туристическа информация, която предстои да заработи ще е много важна за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за анализ, но и в борбата със сивия сектор.

- реклама -