Туризъм по гръцки – съседите очакват рекорд в сектора

Макар и в криза южната ни съседка очаква рекордните 27 млн. туристи през летния сезон. Това подхранва надеждите, че икономиката ще получи тласък, предаде ДПА, позовавайки се на изказване на високопоставен държавен служител.

Лефтерис Крецос, главен секретар по информацията, заяви пред репортери в Ню Йорк, че въпреки налаганите рестриктивни мерки и потока на мигранти, властите в Атина се надяват туристите да са повече от миналата година, когато те са били 26,5 млн.

„27 млн. туристи са голяма цел“, е посочил Крецос, добавяйки, че според някои прогнози туристите ще са още повече – около 27,5 млн.

„Най-големите туристически агенции имат доверие на Гърция. Те предлагат много пакети“, посочва той.

По думите му туристите вероятно ще предпочетат южната ни съседка заради нестабилността на другите средиземноморски страни, които по принцип са нейни конкуренти.

Крецос подчертава, че е оптимист относно развитието на гръцката икономика, която е в криза, принудила страната да договори 3 спасителни плана.

„За първи път от 2010 г. вярваме, че може наистина да обърнем страницата и да навлезем в нов период на икономическа и политическа стабилност“, отбелязва той.

- реклама -