Килмарнък - Кона'с Кей

Туристи се подиграха с Килмарнък и Хайдук

Килмарнък и Хайдук претърпяха унизителни отпадания в Лига Европа. Шотландският тим бе отстранен от уелсците Кона’с Кей Номадс. Хърватите пък бяха шокирани от малтийския Гзира Юнайтед. И в двата случая аутсайдерите бяха загубили първите мачове и гостуваха в реваншите.

Драмата на Килмарнък

Шотландците бяха спечелили с 2:1 първия мач. На почивката на реванша резултатът бе 0:0. Малко след това обаче Райън Винял изведе полупрофесионалния тим напред. 10 минути преди края Стюърт Финдли от домакините бе изгонен за нарушение в наказателното поле. Дузпата в полза на Кона’с Кей бе вкарана от Калъм Морис. Малко по-късно и Винял бе изгонен, но храбрите уелсци издържаха. Така те стигнаха до втория квалификационен кръг, където ще играят с Партизан Белград. Шестима от Номадс днес са на нормалната си работа.

Килмарнък, който завърши трети през миналия сезон, може да се сърди само на себе си. Тимът имаше 13 точни удара, уелсците – само 4.

Безумието на Хайдук

Постижението на Хайдук обаче е дори по-добро от това на Кили. Хърватите бяха спечелили с 2:0 в Малта и водеха на почивката с 1:0. И тогава настъпи драмата. Гзира Юнайтед вкара три гола за едно полувреме и спечели с 3:1 на „Полюд“. Победният гол падна в шестата минута на добавеното време. И бе вкаран от Хамед Коне, привлечен съвсем скоро.

Това естествено доведе до батални сцени на трибуните. Феновете нахлуха на терена, бой имаше и в официалната ложа.

Само за сравнение – през миналия сезон Хайдук отстрани Славия от Лига Европа. Преди два – Левски.

- реклама -