Турчинът, убил двама мотористи край Драгоман, изчезна

Турчинът, убил двама мотористи при катастрофа край Драгоман, изчезна.

По време на заседанието по делото днес мъжът беше обявен за общодържавно издирване. Служебният му защитник заяви, че няма представа къде е довереникът му.

Предполага се, че подсъдимият е изчезнал между 30 и 31 юли и вероятно е напуснал България.

След дъжд – качулка

Днес магистратите от Софийския апелативен съд постановиха постоянен арест за турския шофьор, който след инцидента беше пуснат от съда под домашен арест.

 

 

 

Междувременно група мотористи се събраха пред Съдебната палата, за да протестират и настояват за незабавен арест за турския шофьор. Мотористите се заканиха да има протест и пред сградата на турското посолство в София.

Хората на мотори вече няколко пъти организираха протести с искане за по-строго наказание за шофьора и изразиха опасения, че турският гастербайтер може да се укрие, ако излезе на свобода, както и стана.

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. 60-годишният шофьор Фарук Бекташ заспива на волана, навлиза в насрещното платно и помита двамата движещи се насреща му мотористи. 53-годишният Бойко Бойков и съпругата му Таня Бойкова загиват на място. Моторът им е разцепен на две. Спирачен път на автомобила няма.

- реклама -