Тур дьо Франс, падане
Скрийншот: Евроспорт

Съдят зрителя, причинил падане в Тура – ВИДЕО

Организаторите на Тур дьо Франс съобщиха, че ще заведат дело срещу зрителя, който вчера причини масово падане. Той обаче все още се издирва.

„Ще съдим жената, която се държа толкова зле. Правим го, за да е сигурно, че малцинството няма да наруши удоволствието на мнозинството“, каза заместник директорът на Пиер Ив-Тоуо пред АФП. Инцидентът се случи 45 километра след старта на първия етап на тазгодишното издание на Тура. Групата преследваше откъсналия се Иде Шелинг, когато Тони Мартин се блъсна в плакат и падна. На плаката пишеше „Allez Opi-Omi“ (Opi и Omi са германските думи за баба и дядо). Мартин нямаше как да заобиколи зрителя, защото от другата част на шосето имаше дълбока канавка.

„Всичко беше ок до този момент. Всичко се случи много бързо. Зрителят се появи на шосето, аз нямаше как да реагирам, блъснах се в плаката и паднах. А след мен и почти всички останали. Много зрители се държат с уважение, този не беше от тях. За щастие момчетата са добре“, коментира Мартин. В падането беше замесен и лидерът на отбора му Йъмбо-Висма Примож Роглиг. Вицешампионът от 2020-а завърши добре етапа и е в челото на класирането.

Според „Екип“ властите все още издирват зрителя, причинил инцидента. Разследването срещу жената е за „целенасочено нарушаване на правилата за безопасност“.

- реклама -