TUI, България, резервации

TUI отмени резервациите си за България до 27 юни

Световният туроператор TUI отмени резервациите си за България до 27 юни, включително.

От компанията съобщават, че поради продължаващата несигурност с разпространението на COVID-19 и мерките за това, британски туристи не могат да осъществят планираните си почивки в още 8 държави, сред които Мексико, Турция, Египет, Мароко.

Тези страни не отговарят на изискванията за безопасна дестинация, а в „жълтата“ категория от английския списък за пресичане на границата са такива популярни сред туристите места като Египет, Мексико, Мароко, Доминиканската република, Тунис, а Турция е дори в най-тежката „червена“ категория.

Досега за втората група по т.нар. светофарна схема за оценка на риска за пътувания замразяването на резервациите бе до 2 юни. Но за тях срокът бе удължен от туроператора почти до края на юни.

Британските власти се интересуват при оценката си основно от два показателя – дял на ваксинираните и какви варианти на коронавируса има в съответната държава. Условията за прибиращите се от тях са толкова ограничителни, че пътуват само хора с крайно наложителна причина. При завръщане човек се подлага на 10 дни карантина, като трябва да плати и за 3 PCR теста (един, преди да се появи на границата, втори – 2 дни по-късно, и трети – 8 дни след влизането).

Проблемът не засяга такива места в „жълтия“ списък като гръцките острови Крит, Корфу и Родос, части от Испания, Куба, Барбадос и др., защото се смята, че полетите за тях ще се подновят от 7 юни.

- реклама -