Снимка: кадър bTV

Цветозар Томов подаде оставка като говорител на ЦИК

Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава оставката си като говорител на Комисията.

Причината е несъгласието му с решение на ЦИК за протоколите на секционните избирателни комисии, което беше взето по предложение на Емил Войнов, пише БНР.

С 11 гласа „за” и 4 „против” членовете на Комисията решиха данните от гласуването след преброяването на гласовете от хартиените и машинните бюлетини да бъдат вписани общо в протокола.

„Категорично съм против това решение, да го кажем направо, това създава рискове за честността на изборния процес в България.

Колко тежки ще бъдат тези рискове ще се види на 2 април, но така или иначе, вземането на това решение за мен е непреодолимо препятствие да изпълнявам повече ангажиментите си на говорител на тази комисия. Отказвам да го правя оттук насетне”, посочи мотивите си за подадената оставка Томов.

Против предложението на Емил Войнов гласуваха председателят на ЦИК Камелия Нейкова, говорителите Цветозар Томов, Росица Матева и Любомир Георгиев.

- реклама -