Цвети Стоянова сама се отказала от участие в Европейското

Националната състезателка Цветелина Стоянова, която вчера падна от шестия етаж на жилищен блок вече е контактна, съобщиха от „Пирогов“. За момента състоянието й е стабилизирано, но още е рано да се каже какви последствия ще има за здравето на гимнастичката. „При подобна височинна трамва е може да има всякакви последствия. Става въпрос за двойна травма на гърди и корем“ – каза по бТВ доц Стоян Сухотенски от болницата.

Малко по-рано Илияна Раева – председател на Българската федерация по художествена гимнастика заяви, че Цвети от известно време не е искала да тренира и давала сигнали, че не се чувства добре. Шампионката твърдяла, че не може да спи, изпитва неизвестен страх и има болки в корема. Изследванията, които са й направени не са индикирали никакъв здравословен проблем. Преди няколко дни гимнастичката е посетила психолог, който е бил категоричен, че тя няма симптоми на депресия, категорична бе Илияна Раева.

Цветелина Стоянова сама се е отказала от участие в Европейското първенство, за което заминаха вчера родните грации, категорична бе Раева. Така тя пресече обвиненията към родната гимнастика, че са игнорирали Цвети от отбора, което е депресирало момичето и я е подтикнала да посегне на живота си.

Треньорката на националния ансамбъл, както и председателя на федерацията по художествена гимнастика са правили многократни опити да убедят момичето да продължи с отбора, но успехът им е бил краткотраен. Преди Европейското първенство са успели да я накарат да направи една тренировка, след което грацията категорично е заявила, че не желае повече да се занимава със спорт. И е поискала прошка от всички, че се отказва.

Самата Раева сподели, че преди по-малко от седмица Цвети е гостувала в дома й, където са вечеряли и момичето е преспало. Тогава за пореден път, шампионката е споделила, че изпитва непреодолим страх. Въпреки това, смята Раева тя се е чувствала добре и нищо не е подсказвало, че има намерение да посегне на живота си.

„За да се спре със спекулациите искам да уведомя обществеността, че Цвети по свое желание отказа да участва на Европейското първенство, въпреки усилията на всички да я разубедим – на момичетата, на Ина Ананиева и моите. Също така и беше предложено от треньорите да пътува с нас на европейското в Израел независимо, че няма да участва, което предложение тя също отказа.“ –написа по-рано във Фейсбук профила си Раева.

От Израел съотборничките на Цвети също обявиха, че я подкрепят и се молят за оцеляването й. Въпреки, че са крайно разстроени, момичета са решили да не прекратяват участието си в първенството.„След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си.“

Снощи БТВ съобщи, позовавайки се на МВР, че световната шампионка Цветелина Стоянова е направила опит за самоубийство. Тази информация потвърди днес и прокуратурата, според която няма данни за опит за насилствена смърт. Пред Нова ТВ, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обаче направи уточнението, че огледите на мястото продължават, защото парапетът на терасата, от която е паднало момичето е твърде нисък.

- реклама -