Цвети Стоянова е стабилизирана. Прокуратурата разследва имало ли е склоняване към самоубийство

Националната състезателка Цветелина Стоянова, която вчера падна от шестия етаж на жилищен блок вече е контактна, но на апаратно дишане, съобщиха от „Пирогов“. За момента състоянието й е стабилизирано, но още е рано да се каже какви последствия ще има за здравето на гимнастичката. „При подобна височинна трамва е може да има всякакви последствия. Става въпрос за двойна травма на гърди и корем“ – каза по бТВ доц Стоян Сухотенски от болницата.

Софийската районна прокуратурата разследва инцидента със световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.
Образувано е досъдебно производство е за склоняване към самоубийство.

Малко по-рано Илияна Раева – председател на Българската федерация по художествена гимнастика заяви, че Цвети от няколко седмици не е искала да тренира и давала сигнали, че не се чувства добре. Шампионката твърдяла, че не може да спи, изпитва неизвестен страх и има болки в корема. Изследванията, които са й направени не са индикирали никакъв здравословен проблем. Преди няколко дни гимнастичката е посетила психолог, който е бил категоричен, че тя няма симптоми на депресия.

Цветелина Стоянова сама се е отказала от участие в Европейското първенство, за което заминаха вчера родните грации, категорична бе Раева. Така тя пресече обвиненията към родната гимнастика, че са игнорирали Цвети от отбора, което е депресирало момичето и я е подтикнала да посегне на живота си.

Треньорката на националния ансамбъл, както и председателя на федерацията по художествена гимнастика са правили многократни опити да убедят момичето да продължи с отбора, но успехът им е бил краткотраен. Преди Европейското първенство са успели да я накарат да направи една тренировка, след което грацията категорично е заявила, че не желае повече да се занимава със спорт. И поискала прошка от Раева, че се отказва. Казах й: „Цвети за мен твоето здраве е най-важното, гимнастиката не е най-важното нещо в живота.“ – сподели още Илияна Раева.

Цветелина Стоянова
След като губи майка си на 12г, Цвети става много близка с Илияна Раева

Тя разказа, че преди по-малко от седмица Цвети е гостувала в дома й, където са вечеряли и момичето е преспало. Тогава за пореден път, шампионката споделила, че изпитва непреодолим страх. „Една вечер дойде у нас и спа вкъщи. Почувства се добре, отиде и тренира. След което следобеда е казала, че не иска да играе. Тя няма никаква причина. Нито с приятеля си, нито с момичетата. Момичетата направиха и невъзможното да я върнат в отбора.“- каза още Илиана Раева.

От Израел съотборничките на Цвети също обявиха, че я подкрепят и се молят за оцеляването й. Въпреки, че са крайно разстроени, момичета са решили да не прекратяват участието си в първенството.„След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си.“

Снощи БТВ съобщи, позовавайки се на МВР, че световната шампионка Цветелина Стоянова е направила опит за самоубийство. Тази информация потвърди днес и прокуратурата, според която няма данни за опит за насилствена смърт. Пред Нова ТВ, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обаче направи уточнението, че огледите на мястото продължават, защото парапетът на терасата, от която е паднало момичето е твърде нисък.

- реклама -