Цветелина Стоянова е опитала да се самоубие

Световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е направила опит за самоубийство, твърди БТВ като се позовава на МВР.

Съседи на момичето също твърдят, че снощи Цвети е била разстроена.

Цветелина Стоянова
Цветелина Стоянова

Инцидентът е станал днес около 14 часа. Гимнастичката е скочила от шестия етаж в блок в квартал „Надежда“. Тя беше приета по спешност в „Пирогов“ в шокова зала и по-късно претърпя двучасова операция.

Стоянова е с множество наранявания на вътрешните органи и с кръвоизлив, който е овладян по време на хирургическата интервенция. След операционна зала националката е настанена в реанимация, с опасност за живота.

Следващите 24 часа остават критични за живота й.

Александър Любенов-приятел на Цветелина Стоянова
Александър Любенов-приятел на Цветелина Стоянова

В болницата, заедно с близките на Цвети е и нейния приятел 21-годишният вратар на „Левски“ Александър Любенов. Заради инцидента футболистът на „сините“ не отиде на стадион „Георги Аспарухов“ за първата тренировка на „Левски“ от лятната подготовка.

До този момент никой от ръководството на Федерацията по художествена гимнастика не  направи изявление за това, какво е било психическото състояние на Цвети и това ли е причината тя да не замине за Европейското първенство в Израел. Илиана Раева в качеството си на президент на централата написа във Фейсбук:

„Боже, дай сили на прекрасното ми Цвете, запази ни я…
Моля те с цялото си същество…
Скъпа моя, душите, мислите и сърцата ни са при теб…
Всяка секунда се молим за теб…
Ти си с нас, в душите ни, в сърцата ни, в мислите ни…
Толкова е страшно…
Боже… толкова е страшно…
Смили се, Боже…“

- реклама -