КТБ

Цветелина Бориславова и Фуат Гювен може да купят банка „Виктория“ на КТБ

Само две банки бяха допуснати до последния етап по продажбата на търговска банка „Виктория”. В момента тя е 100% собственост на фалиралата КТБ.

„Българо-американска кредитна банка“ на Цветелина Бориславова и „Търговска банка Д“ на Фуат Гювен са единствените банки, които могат да придобият капитала на „Виктория“, обявиха от банката.

Процедурата се организира от синдиците на КТБ

„След изтичане на срока за подаване на писма за интерес във връзка с Процедурата по продажба на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката, бе извършен анализ и оценка на постъпилите писма за интерес, на предоставената съпътстваща информация и на профилите на кандидатите – потенциални инвеститори“, пише в съобщението от ТБ „Виктория”.

Банката има пълен банков лиценз, оптимизирана клонова мрежа и персонал. Към 30 юни 2016 г. активите й са 137,3 млн. лв., пасивите – 95,4 млн. лв., а собственият капитал – 41,8 млн. лв.

Останалите компании, които подадоха документи за участие, но не достигнаха до финала са Инвестбанк, Консорциум ЗК Лев Инс АД и Kerbler Holding GmbH, Zaghloul Holdings, Egyptian Engineers Group, Консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r.l. и Еврофинанс АД, Транзакт Юръп Холдингс, БТК ЕАД.

- реклама -