Цветанов

Цветанов защити Бъчварова

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов защити вътрешния министър Румяна Бъ след като от БСП поискаха оставката й.

„Смятам, че оценката за дейността на вътрешния министър Румяна Бъчварова я дава премиерът на страната, който е направил предложението, за да бъде гласувана тази персонална промяна преди година“.

Искането от тази сутрин за оставката на министъра е част от политическата риторика на опозицията, подчерта Цветанов. И допълни, че Румяна Бъчварова полага максимални усилия, за да се справи с предизвикателствата в МВР.

„Ако започнем да съпоставяме периоди в управлението на сектор „Сигурност” от БСП и от ГЕРБ, то ще бъде в негативен план за БСП“, посочи Цветанов.

В същото време Цветанов отправи критики към ръководството на МВР – Бургас по повод изслушването вчера във връзка със стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни.

„Не мога да възприема, че когато зададеш въпрос на областен директор или на заместник-директор на ГДБОП дали дадено лице е криминално проявено, дали дадено лице е осъдено за престъпления, които са свързани с елемента на организирана престъпност – да не получиш отговор. Така остава усещането, че не е приведен в известност целият криминален контигент“.

На областните директори на МВР е препоръчано да подават информация в аванс за лица от криминалния контингент, които се насочват към курортите през лятото.

- реклама -