Цветанов

Цветанов за Турция: Да се затворят избирателните секции извън посолството и консулствата

Недопустимо е да се опорочава изборният процес. Затова трябва да се предприемат и адекватни мерки и при необходимост да се затворят изборните секции извън консулствата и посолството ни в Турция. Това каза пред „Нова“ зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и водач на листата на партията в 1 МИР-Благоевград и 4 МИР-Велико Търново.
Според него политическите сили от годините на прехода носят персонална вина за това, което се случва днес. „Защото ако бяха останали да работят активно, чисто политически, в Родопите, нямаше да се стигне в момента да обсъждаме темата ДПС и ДОСТ, щяхме да говорим за партии, които дават реална алтернатива на всички гласоподаватели, които живеят в тези райони“, посочи той.

Президентът носи отговорността за изборите

„Кабинетът е назначен от президента Радев и той трябва да има водеща роля. В момента трябва да се казват конкретните мерки, които се предприемат от правителството и от единствения човек, който е назначил това правителство – президентът Радев и той носи пряката отговорност как ще бъдат проведени изборите и в Турция, и във всяка една точка извън и в страната“, коментира още Цветанов.
Заместник на Борисов напомни, че в момента няма действащ парламент, който да осъществява необходимия парламентарен контрол над изпълнителната власт. „И от тук мога да кажа, че трябва да се търси отговорност от президента на страната и от министър-председателя“, каза Цветанов.
glasove-6
- реклама -
error: Съдържанието е защитено