Цветанов Сидеров посещение Крим позиция народно събрание парламент депутати

Цветанов: Вотът на недоверие е абсолютно неуместен, обществото очаква пълен мандат

Смятаме, че този вот на недоверие е абсолютно неуместен. Очакванията на обществото са за пълен мандат. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента

„Мога да кажа, че министерството взима мерки, за да се ограничат гафове и да се вземат мерки към хората, които нарушават правата си. Смятам, че трябва да дадем повече подкрепа на усилията, които се полагат от професионалистите“, допълни Цветанов.

„Не смятам, че след всяко извършено престъпление веднага трябва да се иска нечия оставка“, категоричен е той.

„Винаги се стараем, когато има достатъчно смислен дебат и разумни предложения, към консенсус. Може да се постигне пълен политически консенсус, когато имаме диалог“, смята Цветанов.

„По време на дебата ще се кажат много факти. Това, за което бих призовал всеки един от нас – няма как да не свидетелстваме, когато сме станали свидетели на някакво престъпление. Отнасяме се с отговорност към всяка една тема, която се внася за дебат в българския парламент“, каза още той.

„Това, което е много важно, и съм убеден, че Цвета Караянчева ще насрочи извънредно заседание. Най-добре във вторник да се направи съответният дебат и гласуването да е в края на седмицата“, смята Цветанов.

- реклама -