ГЕРБ Цветан Цветанов изтребители Каракачанов концепция интеграция роми

Цветанов: Трябва да търсим консенсус и да бъдем отговорни, когато дискутираме ромската интеграция – Видео

Трябва да търсим консенсус и да бъдем отговорни, когато дискутираме интеграцията на ромите.

Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според Цветанов има опити темата да се използва в предизборния период.

„Смятам, че трябва да търсим консенсус и да бъдем отговорни, когато говорим по тази тема. Надявам се, че всички ще допринесем за повече резултати в тази посока“, заяви Цветанов.

В някои от случаите подкрепяме Концепцията на Красимир Каракачанов, но някои текстове трябва да бъдат доста по-обрани, заяви още Цветанов.

Според него трябва да се избегне всякаква възможност за манипулация и използване на тази тема в предизборния период.

Той заяви, че според него единственото, за което Красимир Каракачанов и ВМРО настояват е на 100% да се изпълнят ангажиментите на институциите за интеграцията на ромите и да има съответните резултати.

„Към настоящия момент не можем да кажем, че констатираме резултати, които дават тази интеграция на ромите, която всички ние очакваме. Смятам, че няма политическа сила, която да не подкрепи едно предложение, което е свързано със спазване на закона от всички български граждани. Както някои получават социални помощи, така също да бъде обвързано с техните ангажименти като граждани на Република България както за плащане на данъците, така също и знанията, които трябва да трупат техните деца и трудовите навици“, каза още Цветанов.

- реклама -