Цветанов ще чака извинение след края на проверката за апартамента му

ГЕРБ Цветан Цветанов изтребители Каракачанов концепция интеграция роми

„Премиерът е прав да се ядосваме, защото 2 месеца преди изборите да се правят подобни компромати. Защото за мен това е компромат, обслужва само и единствено предстоящата европейска кампания.“ Така коментира Цветан Цветанов думите на премиера за скандала с апартамента му.

Самият факт, че това се вади в навечерието на евровота и се обслужва от всички тези, които вече взеха своята позиция от политическите кръгове.

„Тук разбира се трябва да сложим и флагманът на тази компроматна война, която ще се води в предстоящата кампания, а именно президентът Радев. Той направи вчера изказване, в което не знам защо и по какъв начин бяха изложени тези негови виждания по теми, които са свързани само и единствено с това дали един човек е нарушил закона.

„Всяка една сделка е публична и затова минава и през Агенцията по вписванията. Ако съм искал нещо да крия, смятате ли, че ще го направя по този прозрачен начин?“, коментира Цветанов.

„Искам да попитам, когато приключи проверката и се направи цялостен анализ, и се установи, че всичко е законно, дали ще ми се извини някой?“, заяви Цветанов.
Той припомни, че е бил в подобна ситуация през 2013 г., когато отново 2 месеца преди изборите бил внесен анонимен сигнал срещу него. Моментът на атаката с апартамента той обвърза със срещата ГЕРБ – СДС, за консолидация на десните избиратели.
„Писмото на Джоузеф Дол изигра съществена роля за осъзнаването на политическите формати, които са към това политическо семейство, как трябва да обединим усилия. Тези, които отправят днес атаките към мен, са притеснени от организационното състояние на ГЕРБ“, каза още Цветанов.