Цветанов: Сътрудничеството между ГЕРБ и СДС трябва да е дългосрочно

Зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с ръководителя на софийското бюро на Фондация „Конрад Аденауер“ Торстен Гайслер. Двамата обсъдиха предстоящите европейски избори.

Цветанов и Гайслер бяха единодушни, че наскоро установеното сътрудничество между ГЕРБ и СДС трябва да е дългосрочно и да почива на взаимна коректност. Същото важи и за планираното сътрудничество на ГЕРБ с Обединените земеделци.

На срещата двамата са се обединили, че национал-популизмът и негативният дискурс на страха и омразата могат само да навредят на Съюза и националните политически системи. Цветанов и Гайслер са категорични за важността на високата избирателна активност на европейските избори през май. Това би гарантирало  информиран и рационален избор за онези партии, реално защитаващи националните и европейски приоритети и интереси в Европейския парламент.

Гайслер информира Цветанов за изготвен от Фондацията в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара анализ на германските инвестиции в България. Той показва, че обемът им е значително по-голям от отчетения от официалната статистика, като това се дължи на факта, че тези инвестиции понякога преминават през трета страна или са от вторичен характер за разширяване на вече реализирани инвестиции.

Цветанов благодари на Гайслер за инициативите, които Фондация „Конрад Аденауер“ провежда в подкрепа на гражданското общество в страната, както и за отличното сътрудничество между Фондацията и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.
- реклама -