Фандъкова

Цветанов: Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна

Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” по БНТ.

„Нашите структури в цялата страна, са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно, на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания, 11-та по ред и да запазим тази стабилност, която имаме днес”, допълни Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в предизборната кампания за президент и вицепрезидент.

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е достатъчно разпознаваем в Брюксел, Вашингтон и Москва и се ползва с добър авторитет.

„Бъдещият президент не трябва, когато спечели изборите, да бъде разпознаваем с това, че зад него е застанала най-голямата политическа сила или тя го е издигнала. Трябва да го разглеждаме като бъдещия държавник и човек, който ще бъде и Главнокомандващ на Българската армия, но ще може да бъде медиатор на всички вътрешнополитически процеси в страната“, заяви още Цветанов.

Кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап от 20-22 септември до 2 октомври.

- реклама -