Цветанов Сидеров посещение Крим позиция народно събрание парламент депутати

Цветанов: Президентът подкрепя превозвачите, но нито веднъж не повдигна темата пред Макрон – ВИДЕО

Опозиция и управляващи трябва в тази ситуация да са ръка за ръка, а не да има разделение. Това заяви във връзка с предстоящия протест на българските превозвачи в Брюксел зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той коментира и днешните критики на Корнелия Нинова, че правителството не е свършило нищо по пакета „Мобилност“, както и срещата на държавния глава с превозвачите, на която Радев заяви, че стои зад тях.

Цветанов критикува думите на Нинова, че тя ще търси помощ за блокирането на пакета само от партиите в ПЕС.

„Благодаря на всички евродепутати, независимо от коя партия, те се обединиха и на протеста в Брюксел ще бъдат заедно. Тази тема не е на политическите семейства, а е национална тема на България и други държави от ЕС, с които се надяваме да обединим усилия. Когато обаче Нинова заявява, че БСП ще търси контактите си в ПЕС, аз искам да попитам: Кой точно ще търси за защита в ПЕС? Преди дни техният народен представител Александър Симов заяви, че вероятно Сергей Станишев няма да намери място в тяхната листа за евровота, защото би могъл да отблъсне много от избирателите им. Това ли е защитата на националните интереси? Или това са лични отношения в една партия, които се вадят пред цялото общество“, запита Цветанов.

Защо Румен Радев нито веднъж не повдигна проблема пред Макрон?

Зам.-председателят на ГЕРБ посъветва Корнелия Нинова вместо това да запита президента, защо по време на срещата му в Емануел Макрон в Евксиноград не е обсъдил пакет „Мобилност“ с френския президент.

„Би ли попитала Нинова техния президент на 11.11. 2018 когато е бил в Париж дали Радев е отчел необходимите теми, дали е настоявал или защитавал националните интереси. Или пък на 06.12.2017 когато когато пилотира самолет във Франция дали тогава е защитил националните интереси“, посъветва Цветан Цветанов.

- реклама -