Цветан Цветанов ДПС Закон банкова несъстоятелност ДПС вот на недоверие управление Радев финансиране кампания

Цветанов: Президентът е притеснен, завижда на Борисов

Президентът изглежда притеснен от обещаните ангажименти, които не е реализирал. Елена Йончева, негов най-близък съветник, с приближен до Цветан Василев са източвали КТБ. Президентът и БСП са едно и също.

Това обвини зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред bTV. „Когато нямаш реална дейност, реагираш така. Това е завист. Виждате международната програма на г-н Борисов“, обясни поведението на държавния глава той. „Нормално ли е президентът да обижда българските народни представители за беквокалисти, да обвинява премиера а срещата във Варна на Турция и ЕС и да казваш, че домакинът ще поднася само шербет?“, реторично попита Цветанов. „Ние никога не се пускаме, нито се спираме. Стремим се да бъдем обективни“, подчерта той на въпрос дали Борисов активира хората от ГЕРБ срещу президента.

„Усещането у обществото, у европейските лидери и кредитните агенции е за стабилност на българското правителство и на българския парламент“, категоричен е Цветанов. И попита: „Искаме ли да бъдем част от Европа и НАТО, или искаме да сме в евразийския съюз?“

Нека Славчо Велков каже заплашва шефа на касата. Ние търсим решаване на проблемите. Не мога да съм обективен дали проф. Плочев ще запази поста си. Днес ще изслушаме на парламентарна група здравния министър, каза Цветанов.

Няма опасност да не бъдат лекувани пациенти, увери той. И изрази учудване, че Плочев е поискал актуализация още през февруари, и то от Народното събрание, при положение, че въпросът се решавал от правителството.

Президентът изглежда притеснен от обещаните ангажименти, които не е реализирал. Елена Йончева, негов най-близък съветник, с приближен до Цветан Василев са източвали КТБ. Президентът и БСП са едно и също, обвини Цветанов.

 

- реклама -