Цветан Цветанов ДПС Закон банкова несъстоятелност ДПС вот на недоверие управление Радев финансиране кампания

Цветанов: Предложих да се отменят наказанията на Кутев и Нинова, те не подадоха молби

Предложих на председателски съвет да се отменят наказанията на лидера на БСП Корнелия Нинова и депутата им Антон Кутев, които бяха изгонени от НС вчера.

Искахме да се направи отстъпка, но двамата не подадоха молби за отмяна на наказанията им. Това каза пред Нова тв зам. -председателят и шеф на парламетарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Представяте ли си цял парламентарен ден да имате в залата такъв дразнител като Кутев, видяхте как се държа при вас в студиото”, добави бившият вътрешен министър. Той описа обстановката в пленарна зала като спокойна, докато „Нинова не започна с обидните квалификации”.

„На никого не е позволено да обижда парламентарна група и премиера”, добави Цветанов и посочи обидната реплика на Нинова – „Не позволявайте българският премиер тотално да унижава институциите в България”.

„Нямаме никакви притеснения от това да бъде поискана оставката на председателя на НС Димитър Главчев, защото ще бъде отхвърлена”, посочи още Цветанов. „ГЕРБ ли носи вина, че България не отговаряше на основните критерии, за да влезем в ЕС без доклад”, запита зам.-председателят на ГЕРБ.

„2012 г. имахме положителен доклад, следващия дойде след 18 месеца. Тогава, след управлението на БСП, вече изоставахме от Румъния”, добави Цветанов. „След доклада от 2012 г. това е най-положителният доклад”, допълни зам.-шефът на ГЕРБ

- реклама -