Цветан Цветанов ДПС Закон банкова несъстоятелност ДПС вот на недоверие управление Радев финансиране кампания

Цветанов: Политикът Радев има различна позиция от летеца Радев относно Ф-16

„Виждам едно парламентарно мнозинство, което дава възможност правителството да продължи усилията за инвестиционния разход“. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Убеден съм, че това, което направихме днес, е една стъпка, която трябваше да се направи от години. Първият опит за модернизиране на българската армия е през 2010 г. Убеден съм, че направеното днес ни дава възможност за изпълнение на няколко ангажимента“, добави той.

„Задаваме си въпроса какво промени решението отпреди 6 месеца на партиите, които днес гласуваха против. Това е най-прозрачният конкурс. Но тук не трябва да се говори за конкурс, а за избор. За това направихме и анкетна комисия, защото при служебния кабинет решението не беше прозрачно. Решение е взето на тъмно, с което се даде приоритет само на една страна и една фирма, и се даде възможност да бъдат елиминирани останалите участници. Парламентарното мнозинство създаде анкетна комисия и по този начин върнахме другите участници, за да имаме избор“, обясни Цветанов.

„2012 г. има концепция за изграждане на отбранителни способности и тази страница е подписана от Радев. В тази концепция се дава изключително висока оценка на Ф-16. През 2016 година в позиция на Радев се казва, че колкото повече забавяме тази модернизация, толкова повече се лишаваме от възможността за въздушен суверенитет. Политикът Радев има различна позиция от летеца. Той дори създаде объркване и в БСП, защото те ни подкрепиха през 2012 г.“, категоричен е той.

„За Ф-16 няма да има скрит разход за превъоръжаване, за „Грипен“ обаче ще трябва да се направи такъв разход, който не знаем на каква стойност ще е“, добави депутатът от ГЕРБ.

„Страната ни, президентът Радев и всички институции, като членки на НАТО, сме поели ангажимент, че до 2024 година ще модернизираме българската армия. Този ангажимент ще го изпълним“, заяви още Цветанов.

„Ако беше дошъл днес летецът Радев – той щеше да защити Ф-16, но политикът Радев не би го направил“, смята той.

„Убеден съм, че със свършеното от кметовете, те ще получат доверието на гражданите. Средата за живеене се промени. Убеден съм, че всеки един от тях си дава оценка за свършеното. Смятам, че ще повторим резултат от 2015 г. Всичко зависи от резултата от евровота“, каза още Цветанов по повод предстоящите през есента местни избори.

- реклама -