Цветанов

Цветанов няма амбиции да става евродепутат

Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Неделя 150“.

„Смятам, че в националната политика има ангажимент относно срещите и разговорите, които водя с всички структури на национално ниво. Всеки трябва да даде всичко от себе си на позициите, които може да допринесе както за успехите на България, така и за съхраняването и утвърждаването на ПП ГЕРБ като водеща политическа сила член на ЕНП“, коментира заместника на Борисов в партията.

Той поясни, че на 20 януари в НДК на работна среща със структурите на ГЕРБ, кметовете, общинските съветници, общинските ръководели, народните представители, ще могат с премиера Борисов да представят цялата хронограма на събития, които ще има в страната по политическа линия и съпътстващи мероприятия, които ще могат да стигнат до повече дебат в гражданското общество.

„Ще се направят номинационни събрания -това е процедура, която се прави от самото учредяване на ПП ГЕРБ. След като приключат тези общински събрания със съответните номинации, по критериите, които ще бъдат заложени, Изпълнителната комисия ще може да вземем окончателно решение по подредбата на листата“, каза Цветанов.

Що се касае до това дали ще има нови лица, председателя на предизборния щаб обясни, че това е практика в партията за всички избори.

„ГЕРБ във всеки един избор, било за общински съветници, било за народни представители, европейски листи, има най-сериозното обновление. Това е функция, възложена на нашите структури по места“, допълни той, като отбеляза, че няма проблем действащи евродепутати да продължат своя мандат.

източник: БНР

- реклама -