Цветан Цветанов

Цветанов: Нормално е да обявим кандидатурата си за президент през септември

Съвсем нормално е да обявим през септември кандидатурата си за президентските избори„, каза в Шумен председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.  „Така ще се сведе до минимум периодът за риторика и изостряне на политическото противопоставяне, което е обичайно за политическия живот у нас в предизборно време“.

Според Цветанов, президентските избори не трябва да нарушават диалога, който в момента е изграден, както в парламента, така и между институциите. По думите му, президентските избори ще бъдат избори на политическите партии.

„В исторически план всяка една президентска кампания е била печелена от тези партии, които са успели да реализират своята кандидатура и да я представят по най-добрия начин. ГЕРБ се готви за избори от момента, в който приключва всеки един национален избор, от есента на 2015 година е започнала подготовката за президентския вот и сме готови в чисто структурно естество”.

Цветанов посочи, че е проведена работна среща с областните ръководители на партията и предизборният щаб е в по-динамичен режим на работа.

България днес се нуждае от укрепване на системните партии, това са партиите, които могат да носят отговорност за всички решения, които се вземат в страната. „Когато има системна партия, това означава, че има реален политически живот„. Той подчерта, че в политиката трябва да имаш изкуството да правиш компромиси, да не бъдеш конфронтационно настроен към различното мнение, а да признаваш и това, което можеш да постигнеш с тези, които имат различно мнение. „В тази посока ГЕРБ си е направил изводи от първия мандат в управлението, от участието в 41-вия парламент и това смятам, че е по- правилното- да се съобразяваме и да имаме диалог с всички”, заяви Цветанов.

- реклама -