Цветан Цветанов ГЕРБ ДПС

Цветанов: Нинова създаде прецедент като не вкара депутатите си да ратифицират договора на Македония с НАТО

„Една от основните причини БСП на напусне парламента в сряда беше, за да не участва в процедурата по ратифициране на протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.“ Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред Младежката академия на ГЕРБ. И добави, че така левицата са създали исторически прецедент – за пръв път БСП не участва в процедура за ратифициране на договор, свързан с държава, която иска да стане член на на Северноатлантическия съюз.

„БСП се ръководи от егоцентричен лидер в лицето на Корнелия Нинова. Тя спуска еднолично решения и там страхът е невероятен“, каза Цветанов пред 130 младежи при откриването на Десетия зимен университет на МГЕРБ в Сандански.

Цветанов предупреди младежите от ГЕРБ да се пазят от фалшиви новини.

„ Днешните кампании нямат нищо общо с кампаниите преди години, водят се с фалшиви новини“, каза зам.-шефът на ГЕРБ. И даде пример с руска медия, която препечатала такава от малък сръбски сайт. Цветанов беше категоричен, че партията няма да създава тролове, за да води битка.

ГЕРБ не са се отказали от машинното гласуване, а е удължен срокът, за да се гарантира сигурността на всеки глас. „Никоя държава в ЕС в момента не може да гарантира пълна сигурност при електронното гласуване.“, убеден е Цветанов.

Не Корнелия Нинова е участвала в избора на ЦИК, а Михаил Миков и Мая Манолова. Това според Цветанов стои в основата на искането на БСП за нова ЦИК

„Корнелия Нинова трябваше да казва: „Благодарим на евродепутата Андрей Новаков, че благодарение на него България ще получи 4 милиарда повече за кохезионна политика. Това ще е най-големият бюджет, страната ни ще има 18 милиарда“, настоя Цветанов.

„В българския парламент напрежението ще нараства, но това означава, че ние се справяме добре. Българските общини получиха допълнително финансиране само и единствено, за да решават проблемите на хората“, подчерта Цветанов.

- реклама -