Цветанов Сидеров посещение Крим позиция народно събрание парламент депутати

Цветанов: Не сме обсъждали Цачева за конституционен съдия – ВИДЕО

Убеден съм, че утре оставките ще бъдат гласувани, както и новите министри. Всички документи са постъпили още при първата кореспонденция, повторихме кореспонденцията с абсолютно същите документи. Нищо не сме променили. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента, съобщи „24 часа“.

Според него съветниците на президента са го посъветвали да бави и да не подписва указа за Младен Маринов

През последните седмица и половина нещо друго коментираше ли се освен дали ще се гласуват оставките, има ли война между институциите. Заложено е, че трябва да има съгласуване с президентстката институция при назначаването, каза още Цветанов.

Той все пак обясни, че не желае подобен модел на комуникация с държавния глава.

ГЕРБ започва да обсъжда имена за бъдещата си номинация за Конституционния съд

Ще предложим човек, който е работил в съдебната система и има безупречна репутация. Правосъдният министър Цецка Цачева, макар и да има качества, не е в списъка, обясни още той. Цветанов заяви и, че не е чувал варианта управляващата партия да прати главния прокурор Сотир Цацаров в КС след края на мандата му.

Лидерът на ГЕРБ в Народното събрание отказа да коментира критиките на Волен Сидеров, който по-рано днес заяви, че няма доверие в шефката на кабинета на премиера Румяна Бъчварова.

източник: 24 часа

- реклама -