ГЕРБ Цветанов

Цветанов: Не искаме атмосфера на противопоставяне

Цветанов: Не искаме атмосфера на противопоставяне

Искаме да създадем атмосфера на работа, а не атмосфера на противопоставяне,заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановС.

Цветанов проведе среща с председателя на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров, на която са обсъждани оттеглените от дневния ред на парламента промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и други нормативни актове. За отпадането на Законопроекта настояваха от ДПС, а в резултат на това те осигуриха кворума за започването на днешното пленарно заседание.

Председателят на групата на ГЕРБ обяви, че през следващата седмица ще бъдат поканени представители на МВР и Националното сдружение на общините в България, които да разговарят с експерти от ДПС за всички текстове на законопроекта, по които движението изразява своите тревоги.

„Притесненията са относно възможността инспекторите и тези звена, които са в общините и трябва да извършват проверки и контрол, дали трябва да имат тези функции, които биха могли да създадат някакво притеснение“, обясни Цветанов.

Оттеглените промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация предвиждат общините да имат възможност за изграждане на специални звена за контрол, свързани с опазване на обществения ред, опазване на общинското имущество, организацията на движението в населените места и други дейности.

„Ние не сме смятали, че със този законопроект ще има проблем, но днес направихме отлагане на точката, за да намалим напрежението“, аргументира се зам.-председателят на ГЕРБ.

Самият Волен Сидеров определи срещата между двамата в стаята на „Обединени патриоти“ като „импровизиран Коалиционен съвет“, тъй като такъв не се е провел този понеделник и призова отлагането на законопроекта да бъде разглеждано като сделка за осигуряване на кворума.

„Отлагането на тези законопроекти води до тяхното подобряване. В крайна сметка продуктът ще бъде по-добър“, аргументира се Сидеров.

- реклама -