Цветанов: Главчев подаде оставка от национален интерес, Нинова: Решението беше неизбежно

Цветанов: Главчев подаде ставката си, воден единствено от националния интерес

Димитър Главчев подаде оставката си, воден единствено от националния интерес и истинския парламентаризъм. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Ние от ГЕРБ не желаем да има дискредитиране на българската институция парламент, не желаем да има лични нападки от тази трибуна към когото и да било, добави Цветанов.

Нинова: Днешното решение на г-н Главчев беше неизбежно и правилно

„Това беше и горчив урок за политическата класа и за управляващото мнозинство“, заяви в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова, минути след като Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. „Но тази оставка е шанс за ново начало, което да дадем“, посочи Нинова.

Карадайъ: Високо оценяваме личния акт на Главчев с подаването на оставка

Високо оценяваме личния акт на Димитър Главчев с подаването на оставката. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

Днес не обсъждаме народния представител Димитър Главчев, а обсъждаме институцията председател на Народното събрание, каза председателят на ДПС.

Основна грижа на председателя на Народното събрание е да работи за издигане на авторитета на парламента, да работи против омразата, ксенофобията и противопоставянето”, заяви Карадай.

Той посочи, че призовава следващият избран председател да бъде на нивото на изискванията на институцията.

- реклама -