Цветанов ГЕРБ избори президент

Цветанов: ГЕРБ ще участва самостоятелно в изборите

ГЕРБ ще участва самостоятелно  в президентските избори, защото сме партия, която обича да носи отговорност. Ние винаги разчитаме на широка подкрепа – от страна на българските избиратели„. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Плевен.

„ГЕРБ може да носи отговорност и затова участва самостоятелно – за да се знае електоралната тежест на всеки от кандидатите. Това ни натоварва с допълнителни предизвикателства“, обясни зам.-председателят на партията. По думите на Цветанов всички кметове, депутати и представители на ГЕРБ винаги са помагали на всички граждани и за развитието на всички общини.

ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори“, обяви Цветанов.

Според него президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет. „Често се говори, че кандидатът за президент трябва да бъде надпартийна кандидатура. Аз смятам, че няма нищо лошо номинацията да бъда свързана с политическата формация, защото даденият кандидат е имал възможност да бъде избран за депутат, кмет или участник в изпълнителната власт. Това дава допълнителна представа на избирателя за неговите качества.  Убеден съм, че кандидатът за президент трябва да има изграден авторитет, да е доказал, че работи в интерес на обществото“, подчерта Цветанов и изтъка необходимостта президентът да има авторитет и пред българската армия.

- реклама -