Цветанов

Цветанов: ГЕРБ няма да прави коалиции след изборите

Заместник – председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е убеден, че след предсрочните избори няма да има нова политическа криза и партията ще може да се направи стабилно мнозинство. От думите му стана ясно, че за сега управляващата партия не планира да прави коалиции нито преди, нито след изборите.

„Коалиция – не, но трябва да работим с всички след изборите“ – каза Цветанов, без да да уточнява с кого би управлявала ГЕРБ след пролетта.
„Имахме сериозно парламентарно мнозинство, за да продължим управлението си, но при това съотношение на резултата, който имаше на президентските избори, премиерът предпочете действително да подаде оставка.“

Все пак Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ призна, че решението за оставка по личното му мнение не е било най-добрата опция. Още повече в момент, в който България се готви да поеме председателството на ЕС. „Но все пак Бойко Борисов пък имаше достатъчно добри аргументи, че когато се подготвяме за едно председателство, трябва да бъдем изключително стабилни“, добави втория човек в ГЕРБ.

БСП ще ни управляват не чрез избори, а чрез служебен кабинет

Цветанов не пропусна да атакува и БСП, като заяви, че има лъжливо усещане, че столетницата е в подем от президентските избори. „Те искат да консумират нещо, което не е тяхно“, коментира Цветан Цветанов. Според него социалистите ще влияят върху служебното правителство на новоизбрания президент ген. Румен Радев.

еврокомисар

Попитан как ще се казва следващият премиер на страната – Бойко Борисов или Корнелия Нинова, той отговори, че Борисов е по-добрият вариант за България.

По отношение на референдума и внесените промени от ГЕРБ в Изборния кодекс, Цветанов посочи, че преди провеждането на референдума, месеци никой от политиците и партиите, в това число и ГЕРБ не са говорили за това, което би могло да се случи за една радикална промяна на избирателната система.

източник: Нова тв

- реклама -