Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Цветанов: ЕК готви наказателна процедура срещу България заради концесиите

Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

„Законът беше приет от 43-тото Народно събрание, но президентът Румен Радев му наложи вето. Заради разпускането на парламента той остана за новото Народно събрание и процедурата трябва да бъде задействана от начало“, добави Цветанов.

„ЕК, на базата на това наложено вето и неприемането на този закон за концесиите, се стартира наказателна процедура и единственият шанс да я избегнем е по-бързото внасяне на законопроекта в българския парламент“, категоричен беше Цветанов.

„Това ще бъде инициатива и на всички останали парламентарни групи, защото не искаме България да бъде обвързана с едно решение на президента за въвеждането на една наказателна процедура. Тук искам да подчертая, че президентът отчита това като едно сериозно предизвикателство и както той, така и изпълнителната власт ще направим всичко възможно да избегнем тази наказателна процедура, която се подготвя в момента в ЕК“, добави Цветанов.

- реклама -