Цветанов
Снимка: ГЕРБ - пресцентър

Цветанов: Докато в БСП има сблъсък на лобита, при ГЕРБ много хора могат да оглавят листата за европейските избори

Докато в БСП има сблъсък на лобита по темата кой ще е водач за листата за европейските избори, при ГЕРБ има много достойни кандидати, които могат да оглавят листата. Все още не сме обсъждали състава на листата, защото не са приключили номинационните събрания по места. При ГЕРБ този процес е демократичен. Очаквам около края на март да сме готови с всички имена. Това заяви пред журналисти в Шумен председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Цветанов отново заяви, че амбицията на партията е да има минимум 6 евродепутати в следващия Европейски парламент, като дори ще насочи усилията си да вкара още един свой представител в ЕП и така общият им брой да стане 7.

„По време на кампанията искаме да покажем, че през всичките години ПП ГЕРБ е имала изключително силна връзка с ЕС и институциите му, като доказателство за това е фактът, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства. Това ни даваше възможност да се възползваме от европейската солидарност и да променяме облика на населените места в България“, подчерта Цветанов.

Той обясни, че в момента България е в топ 5 в ЕС по очакван ръст на икономиката и направи съпоставка с икономическото състояние на страна при управлението на БСП и кабинета „Орешарски“.

„Оттогава събираемостта в приходните агенции се е увеличила с 50%, което в парично изражение е 14 млрд. лв. повече пари в бюджета. БВП се е увеличил с 36%, а от 11,5% безработица през 2014 г. – днес е около 5% и дори очакваме да падне“, добави  Цветанов.

По думите му именно това икономическо развитие изисква от държавата да произвежда повече квалифицирани кадри, за да отговори на нуждите на пазара на труда. „Неслучайно основният приоритет на това правителство е именно образованието“, уточни той.

Снимка: ГЕРБ – пресцентър

„Президентът Румен Радев обслужва интересите на опозицията и се е превърнал в техен говорител. По темата с Венецуела той зае позиция, която не кореспондира с тази на развитите демокрации и нашите партньори от ЕС и САЩ“.

Това заяви по-късно Цветанов пред привърженици на ГЕРБ в Шумен. Той отбеляза, че с наближаването на изборите ще зачестят опитите от страна на БСП за дискредитиране на успешните политики на ГЕРБ, довели до видими резултати.

Снимка: ГЕРБ – пресцентър

По думите на Цветанов при една победа на ГЕРБ на предстоящите европейски избори партията ще продължи да защитава националния интерес на България в Европа и нашият глас ще се чува ясно.

Снимка: ГЕРБ – пресцентър

„Силата на ГЕРБ е, че всички ние сме голям екип и заставаме с лицата си пред хората и работим открито в техен интерес. Много ми се иска резултатите от европейските избори да съответстват на всичко, което сме свършили до този момент – а то е много“, изтъкна той. По думите му всички общини, в които управлява ГЕРБ, има видими резултати.

- реклама -