Цветанов Сидеров посещение Крим позиция народно събрание парламент депутати

Цветан Цветанов: Цветанов, ГЕРБ: Президентът не може да излезе от сянката на БСП

Президентът Румен Радев не може да излезе от сянката на БСП. Той знае, че дължи успеха си на това, че беше подкрепен от БСП. Това каза пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с обръщението на президента Румен Радев към нацията по повод 10 ноември.

„Може би в обръщението президентът Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури „на тъмно“, коментира той и допълни, че изказването на президента не е нормално за един обединител на нацията, каквато роля му е отредена.

Румен Радев е президент на БСП

„Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики „на тъмно“, когато се управлява еднолично в лицето на президента. Сега имаме парламент, имаме опозиция, парламентарно мнозинство. Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС. Премиерът Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа. Това дразни президента Румен Радев“, убеден е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ също така заяви, че предизборната кампания на държавния глава е била най-непрозрачната до момента.

Румен Радев президент кралица Елизабет среща

В снощното си обръщение към нацията по повод 10-ти ноември, Румен Радев заяви, че основите на българската демокрация са сериозно застрашени, демокрацията е атрофирала и са били възродени познатите механизми на партията-държава, визирайки ГЕРБ.

- реклама -