Цветан Цветанов срещу Весела Лечева в емоционален дебат

ГЕРБ гарантира политическото спокойствие и предвидимост.

Това заяви по bTV председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той се изправи в дебат срещу кандидата от „БСП за България“ Весела Лечева

„Държавата ще застане зад всички семейства, които имат репродуктивни проблеми. 1500 нови работни места бяха осигурени през 2016 г. във Велико Търново. Направил съм повече за Велико Търново, отколкото БСП“, коментира Цветанов.

Попитан дали Турция се меси в българската вътрешна политика, подкрепяйки ПП ДОСТ, Цветанов отговори, че има служби, които трябва да вземат отношение и да бъдат ясни и категорични. „Няма как да се осъществява в момента необходимия контрол. Би могло да се предположи, че може да бъде оказан натиск върху българските изселници в Турция. Трябва да бъде питано вътрешно и външно министерство, както и ДАНС.

Дипломацията ни трябва да бъде много внимателна, защото Турция ни е съсед. Там има около 3 млн. бежанци“, допълни Цветанов. По думите му трябва да се подпомогнат страни като Турция, така че бежанците да останат там и да не се стигне до бежанска вълна. Той подчерта, че Бойко Борисов не е договарял нищо с Ердоган, а е защитавал националната ни сигурност. „Никога по никакъв повод не сме имали допирни точки с ДОСТ. Правителството „Борисов 2“ доказа, че силният глас на България беше чут и получихме целева сума от 320 млн. лв. Най-високите нива на корупция са по времето на Пламен Орешарски“, каза още Цветан Цветанов.

„Всички статистики показват, че България е най-бедната в ЕС. Имаме икономика, която се базира на средства от еврофондове, от мигрантите, от хората, които работят навън и най-вече на средствата от обществените порчъки“. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” във Велико Търново Весела Лечева. Според нея никой не си задава въпроса какво става с българската икономика през 2020 г.

„Затова в нашата платформа фокусът е върху икономиката ни, върху малкия и среден бизнес, върху българското производство и най-вече върху младите хора – тези, които утре ще бъдат гръбнака на българската икономика”, посочи Лечева.

glasove-6

- реклама -