сн. БГНЕС

Цветан Цветанов: При всички положения щях да напусна ГЕРБ

„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на Европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам”, заяви пред Нова ТВ лидерът на „Републиканци за България” и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обясни, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му от управляващата партия.

„Аз не смятам, че съм нарушил закона и съм направил нещо нередно. Но когато се създаде тази ситуация, единственият разумен вариант беше да се оттегля. Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи факти и сюжети, които да те дискредитират”, каза Цветанов.

Според него са преминати граници, а той е бил буфер, който е понасял много негативи от решенията на един човек.

Цветанов се зарече, че новата му партия ще се яви самостоятелно на парламентарните избори. На въпрос дали новата партия е готова за коалиция с ГЕРБ, Цветанов отсече, че с Борисов начело това не е възможно.

Премиерът или тези, които разследват, трябва да отговорят за снимките и записите, аз не зная, заяви Цветанов пред Нова ТВ по повод вчерашното изказване на Бойко Борисов, че е бил „сготвен“ от дама от обкръжението на президента.

„Не съм в това близко обкръжение, което може да влиза във всяка една точка, по-интимна. Вчера видяхме една антикризизна мярка – премиерът каза за някаква дама, близка до президента. Това са толкова несъстоятелни тези, отговорност носи човекът, който обитава това пространство“, категоричен е Цветанов.

По думите му това не може да бъде мъж. „Не мога да бъда аз. За да снимаш човек, който спи, трябва да си в спалнята му, няма как да има мъж, който е до премиера, когато спи“.
Цветан Цветанов се зарече, че новата му партия „Републиканци за България“ няма да бъде лидерска.

- реклама -