Цветанов оставка Борисов ГЕРБ

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ

След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ.

Това съобщиха от партията.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

Припомняме, макар и един от първите основатели на партия ГЕРБ и ключова фигура в нея, Цветанов се разделя с всички постове заради скандала станал известен като „апартамент гейт“.

Скандалът, свързан със строителната фирма „Артекс“ избухна в началото на годината, когато разследване показа, че фирмата е продала по-евтини апартаменти на политици от ГЕРБ. Година по-рано са гласувани промени в закона, позволили на „Артекс“ да строи небостъргач в центъра на София.

Облагодетелстваните политици са заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на парламентарната комисия по култура и бивш министър Вежди Рашидов, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов. В резултат всички, без Рашидов, подават оставки.

- реклама -