Цветан Цветанов ДПС Закон банкова несъстоятелност ДПС вот на недоверие управление Радев финансиране кампания

Цветан Цветанов: Няма обществено настроение за предсрочни избори

Имахме хора, които бяха болнични, имахме командировки. Сега ще ограничим командировъчните и ще се опитаме тези, които са болни, да могат да дойдат в пленарна зала.

Такъв коментар за провала на петъчното заседание на Народното събрание заради липса на кворум направи Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, пред Нова телевизия.

„Кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Но бих упрекнал опозицията, че петък е ден за парламентарен контрол – което е дейност предимно на опозицията“, поясни той.

На въпрос възможно ли е бойкотът на БСП и ДПС да доведат до парламентарна криза Цветанов заяви, че „няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори“. Аз съм убеден, че ангажиментът който сме поели към майките ще стане, аргументира се още той и подчерта, че ГЕРБ е поел ангажимент в средата на декември законопроектите да са приети и да може предвидените 150 млн. лв. да бъдат получени.

Във връзка с фрапиращите случаи на насилие над жени напоследък и в отговор на въпрос дали ГЕРБ не отчитат като грешка, че са се отказали от Истанбулската конвенция, Цветанов направи препратка въпросът да бъде отнесен към лидера на БСП Корнелия Нинова. „При тази атака, това, което ГЕРБ можеше да направи, беше ние да сезираме КС и той се произнесе против Истанбулската конвенция. Сега Цвета Караянчева /председател на НС. – бел.ред./ води кампания за законодателни промени, против домашното насилие“, заяви Цветанов.

За казуса Валери Симеонов, бих казал следното – аз никога не бих произнесъл такива думи. Но аз съм свидетел и как Симеонов е отстоявал позиции в защита на майките“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той коментира и проверките и арестите, които текат в ДАБЧ. „Това, което е видно, е че има политическа воля за да бъде дадена възможност на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че за да се получи българско гражданство има много институции, и в крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство“, посочи Цветанов.

- реклама -