Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов няма да подава оставка след загубата на президентските избори

Няма да си подам оставката след загубата на президентските избори. Това категорично заяви зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

От партията на Бойко Борисов правят задълбочени анализи и целели да бъдат обективни в резултатите, които са постигнали. Цветан Цветанов подчерта, че кампанията им винаги е била лице в лице с българските избиратели и не са имали тролове, които да пишат срещу политическите им опоненти.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандата на патриотите

Цветанов подчерта, че ако Патриотичният фронт се опита да създаде правителство в рамките на сегашния парламент, ГЕРБ няма да го подкрепят.

По думите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева изпълвала с функционална компетентност това, което партията имала като искане – тя да бъде президент на страната. Направили максимална мобилизация това да се случи.

Запитан дали подкрепя идеята за мажоритарни избори в два тура, Цветан Цветанов отговори, че ГЕРБ е „за“ тази промяна.

Относно повдигнатите обвинения на Петър Москов и Делян Добрев, Цветанов коментира, че у обществото може би остава усещането, че се повдигат обвинения на министрите от кабинета в оставка, след като са свалени от власт.

- реклама -