Цветан Соколов

Цветан Соколов се оттегли от националния тим по волейбол

Цветан Соколов обяви, че спира да играе за националния отбор на България по волейбол. Той го обяви след завръщането на отбора от Китай, където нашите не успяха да вземат визи за Париж 2024.

„Това беше последният турнир за мен в националния отбор. Няма какво повече да добавя, защото го приемам емоционално. Наистина беше голямо удоволствие и чест да нося и защитавам цветовете на България. Благодаря за всички емоции, които ми даде този национален отбор, за целия път, който извървях с него, но мисля, че вече трябва да кажа „край“. Има други момчета, за които е време да поемат по своя път. Бях в националния отбор 17 години, мисля, че е напълно достатъчно“, каза 33-годишният Цветан Соколов.

„Трудно е отказването от националния отбор. Аз вече от година-две си го мисля това нещо. Тялото ми вече не издържа на това натоварване. Отделно не съм това, което мога да бъда. Винаги се старая да давам максимума, обаче след тежък сезон идвам и някаква контузия ме спира да дам всичко, което мога, на националния отбор. Този сезон се стараех да бъда на 100%“, допълни той.

- реклама -