Цветан Соколов: Борихме се много за тази победа

Диагоналът на националния отбор на България Цветан Соколов заяви след успеха над Сърбия с 3:2 гейма във втория мач от група G1 на Световната лига, че се надява тимът ни да успее да победи и Аржентина, при това пред публиката на южноамериканците.

„Борихме се много за тази победа. Понякога, когато трябва да спечелиш насила, не играеш много добре, но за нас най-важна беше победата. Сега предстои решаващ мач срещу Аржентина, отбор, който никога не се предава. Трябва да изпразним главите си и да започнем да се подготвяме да ги победим пред тяхната публика“.

Селекционерът Пламен Константинов също заяви след успеха, че въпреки петгеймовия мач е доволен от победата, защото е било много важно тимът ни да спечели.

„Доволен съм от победата, но не и от начина, по който играхме и от начина, по който загубихме четвъртия гейм. Ако искаме да бъдем един от най-добрите отбори, не можем да губим такива геймове, защото обикновено така можем да загубим и мачовете. Имахме добра разлика, беше ни комфортно, но в този момент трябваше да натиснем до края“.

За нас беше важно да спечелим, за да продължим борбата за класиране в шестицата. Предстои много труден мач срещу Аржентина пред тяхната публика. Те ще се борят за всяка топка и ни очаква толкова труден мач, колкото днес. Не мисля, че можем да вземем лесна победа. Вече загубихме един мач срещу тях, така че се надявам, че ще се концентрираме във важните моменти“.

- реклама -