сн. БГНЕС

Цвета Караянчева: Вчерашната ситуация беше категорична провокация

Едно младо момче беше използвано, вчерашната ситуация беше категорична провокация.
Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна.

„Аз съм човек, който винаги казва истината и се опитвам да бъда изключително коректна, търпелива и да изслушвам всички страни. Вчерашната ситуация за мен беше категорична провокация и днес от парламентарната трибуна колегите от БСП се опитват да правят свой пиар от всичко това. Мисля, че видяхте едно младо момче, беше използвано. Момчето можеше да си бъде вкъщи. Предвид на ситуацията, в която се намираме – COVID, когато всички потоци на движение в парламента са разделени, както на депутатите, така на администрацията, така на журналистите, това дете беше под пряка опасност от зараза. Хората, които бяха с него, не бяха с маски. Всеки сам вижда ситуацията“, каза още Караянчева.

Тая заяви, че Мая Манолова се опитва да се възползва от „Системата ни убива“, за да гради политическа кариера или да внесе нов импулс в изграждането на образа си.

„За последен път ще се занимая с опровергаване на лъжите, които се говорят от тази трибуна и от колегите от парламентарната група на БСП. Категорично заявявам, че аз не съм човекът, който се занимава с пропусквателния режим в сградата на Народното събрание“, каза още Караянчева.

По-рано днес от БСП поискаха оставката на Цвета Караянчева сега и веднага заради недопускането на детето с увреждане до тоалетната на парламента. „Вчера стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на Народното събрание да се окаже политически фактор“, изтъкна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев от парламентарната трибуна.

Според него случилото се вчера е „опит за физическо издевателство върху една група физически изтормозени граждани“.

„Това дете, което вчера не беше допуснато, само преди две години на наше заседание седеше вътре в залата. Същото дете, със същата майка“, каза още Кутев.

„Ако граждани и медии не могат да стигнат до фоайето, значи Нароното събрание има проблем“, каза още Кутев.

- реклама -