сн. БГНЕС

Цвета Караянчева се връща в парламента като съветник на депутатите от ГЕРБ

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева става съветник на парламентарната група на ГЕРБ -СДС . Това обяви самата тя в студиото на бТВ.

Караянчева поясни, че лидерът на партията Бойко Борисов е предложил тя да бъде нещатен сътрудник на Парламентарната група.

„В никакъв случай не е имало клопка към следващото правителство. Служебното правителство проспа ваксинацията и високата цена на тока“, коментира още Караянчева.

„Ние предложихме мерки за бизнеса предвид високите цени на електроенергията. ГЕРБ показа, че работи за хората.

Къде е министър-председателят, който да посети бедстващите хора в Благоевградско“, попита бившият шеф на парламента.

Вчера Кирил Петков проведе среща с гръцкия си колега Кириякос Мицотакис, а според Караянчева, новият премиер трябва да се подготвя по-добре за подобен тип разговори.

„Приветствам младите колеги в парламента, но за там се изисква стаж. Надяваме се на добър диалог, а да не търсят в нас заяждане. Ще бъдем конструктивни, не ни трябват избори“, съобщи Цвета Караянчева и завърши:

„Никола Минчев се опитва да се учи като председател на НС – по-интересно ще стане при приемането на Бюджет 2022 г., когато има най-големи дебати. След този дебат в зала ще се види и коя партия ще придърпа повече пари за своето министерство.“

- реклама -