Цвета Караянчева: Резолюцията на ЕП за страната ни е политическа, няма да навреди на имиджа на България

„Резолюцията, която вчера Европейския парламент прие за страната ни е политическа. Този документ няма задължителен характер и по никакъв начин няма да навреди на имиджа на България.“ Това коментира председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Резолюцията се ползва единствено от опозицията и ще видите какво ще се случи следващата седмица.“, коментира шефката на Народното събрание.

Според нея има двоен стандарт в резолюцията, защото в нея не попаднаха забележките на нашите евродепутати. „Там нямаше нищо, което се случваше в президентството, доказателства, със записи, коите се разписваха… Всъщност за нас това е един политически акт, който БСП ще използват и в предизборната си кампания също. А ние ще отговорим с делата, които сме направили, с това, което предстои да направим – с предстоящия бюджет, с това всички деца да получават детски надбавки, с петдесетте лева на пенсионерите, с повишаването на минималната пенсия до 300 лева от началото на 2021 година, индексации на всички пенсии, между пет и десет процента от месец юли.“, обясни Караянчева.

- реклама -