Габриел

Цвета Караянчева проведе работна среща в Брюксел с еврокомисар Мария Габриел

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с българския еврокомисар, отговарящ за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.

Работната среща се проведе в сградата на Европейската комисия в Брюксел, а по време на разговора председателят на парламента и еврокомисарят оцениха високо основния приоритет на Българското председателство – европейската перспектива пред Западните Балкани.

Цвета Караянчева и Мария Габриел се обединиха около извода, че страните от региона трябва да бъдат оценявани според усилията, които полагат, и реформите, които реализират

Европейската перспектива пред страните от Западните Балкани е допълнителна гаранция за сигурността както в региона, така и в цяла Европа, бе споделено на разговора. Българският еврокомисар оцени високо предстоящата среща в България, посветена на парламентарния контрол върху работата на Европол. Мария Габриел подчерта, че за нея ще бъде удоволствие да се включи в работата на форума заедно с еврокомисаря, отговарящ за Съюза на сигурност Джулиан Кинг.

Цвета Караянчева поздрави българския еврокомисар за успешната й работа в сферата на цифровата икономика и цифровото общество.

Мария Габриел подчерта необходимостта от повече средства в следващата многогодишна финансова рамка в частта за дигитализация и постави основен акцент върху цифровите умения, киберсигурността и суперкомпютрите.

- реклама -