Цвета Караянчева избори ЦИК БСП ГЕРБ писмо Нинова възнаграждения депутати операция раменна става

Цвета Караянчева: Нямаме притеснение да правим избори с нова ЦИК

Ще има нова Централна избирателна комисия. ПГ на ГЕРБ ще входира законопроект за изменение на Изборния кодекс, където преференциите се връщат в същия диапазон, в който бяха в предишния Изборен кодекс. В рамките на тази седмица ще се проведе и заседание на Правната комисия, която ще излезе с правила и начин за избиране на ЦИК.

Това заяви в Петрич председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

Караянчева посочи, че разбира притесненията на колегите й от ПГ на ГЕРБ, които не подкрепиха смяната на настоящата ЦИК, защото два месеца преди изборите е рисковано. Нямаме притеснения да правим избори и със стара и нова ЦИК. Настоящата ЦИК беше формирана през 2014 г. от нашите опоненти и ние на няколко поредни избора победихме.

На президентските избори победи господин Радев, но ние нито за момент не сме казали, че тя е манипулирала изборите. Поздравихме го за победата и така се прави в цивилизованите страни. А когато на БСП им замирише на загуба, те търсят начин да я оправдаят, като казват, че изборите ще бъдат манипулирани, подчерта Караянчева.

Не е добре без голяма опозиция в парламента, но ние имаме опозиция и тя е ДПС и партия „Воля“. Очаквам колегите да се върнат в пленарна зала, защото каквото има да кажат, трябва да го заявят от парламентарната трибуна.

Трябва да убедят колегите си в това, което говорят. Иначе нямаме проблем с кворума. Мобилизирали сме ПГ на ГЕРБ, коалиционните партньори, така че да не се притесняват. И без тях парламентът ще работи, но не е добре една от опозиционните партии да отсъства, каза още Цвета Караянчева.

В Петрич Цвета Караянчева взе участие във възпоменателната церемония по повод 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски и произнесе слово по повод годишнината.

 

 

- реклама -